UŞAK MERKEZ 1.ETAP 1.KISIM TOPLU KONUTLARI SİTESİ

YAŞANABİLİR BİR SİTE İÇİN HEP BİRLİKTE EL ELE....
ISI PAY ÖLÇER CİHAZI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

1) Isı pay ölçer tüketim değerlerini nasıl ölçmektedir?

Isı pay ölçerler, içeriğinde bulundan iki sensör vasıtasıyla hem radyatör sıcaklığı hem de ortam sıcaklığı arasındaki farklı belirli bir zaman periyotlarında ölçerek bulunulan mahalin ısı tüketimini hesaplarlar. 

2) Isı pay ölçer ekranında görünen değerler neyi ifade etmektedir?
 
Isı pay ölçer cihazının düğmesine ilk defa basıldığında görünen değer güncel tüketimdir. İki kez basıldığında ise bir aylık tüketim görülmektedir. Bu tüketim değeri SM değeri olarak adlandırılmaktadır. 3. kez basıldığında üretim standartlarını gösterir. 4.kez basıldığında ısı pay ölçer seri numarasının ilk 4 hanesini, 5.kez basıldığında ise seri numarasının son 4 hanesini göstermektedir.


3) I
sı pay ölçer üzerinden geçmiş ayların tüketim değerleri görülebilir mi?
Isı pay ölçerlerin bir çoğu ölçtükleri tüketimleri 12 ay boyunca hafızalarında tutarlar. Bu değerleri şu şekilde görebilirsiniz. Pay ölçeriniz üzerindeki siyah düğmeye 5 saniye süreyle basılı tuttuğunuz ekrana A harfi çıkacaktır, eliniz çektiğinizde dU harfi çıkacaktır. Tekrar uzun süreli basıldığında A harfi çıkacaktır ve sonrasında ise, bu düğmeye her basışınızda sırasıyla, aydan aya (-0: güncel tüketimi, -1:SM değerini, -2:bir ay önceki değeri göstermekte olup geriye doğru 12 aylık tüketimler) ekranda gözükecektir. Marka ve modele göre bu durum değişiklik gösterebilir.

4) Isı pay ölçer üzerinde ERROR-OPEN-UPR gibi yazılar var, bunlar neyi ifade etmektedir?

Kırılma, arıza ve kötü niyetli yaklaşım gibi çeşitli durumlara alarmlar bulunmaktadır.
ERROR: Isı pay ölçer herhangi bir arıza tespit ettiğinde otomatik olarak ERROR moduna geçer ve ekranda ERROR yazısı görünür.
OPEN: Isı pay ölçer hassas bir mühürleme sistemi vardır. Isı pay ölçer radyatörden ayrıldığı durumlarda ekranda OPEN yazısı görünür.
UPR: Her bir ısı pay ölçer üretimden UPR(uyku) modunda çıkmaktadır. Her bir projenin tebliğ tarihine göre setleni ve aktif olarak kullanılmaya başlanır.
Isı pay ölçerlerinizin ekranlarında yukarıdaki kodları görüntülediğinizde teknik servisle irtibata geçilmesi için site yöneticisine başvurulmalıdır.

5) 
Isı pay ölçer ekranında herhangi bir değer gözükmüyor?

Isı pay ölçerlerin pil ömrü tükendiğinde ekranda herhangi bir değer gözükmemektedir. Teknik servisle irtibata geçilmesi için site yöneticisine başvurulmalıdır